Dit zijn wij

Wie zijn de

Choo Choo Sisters

Aangenaam kennis te maken

Waar de Andrews Sisters echt zusjes waren, zijn de Choo Choo Sisters slechts zangzussen. Maar het gebrek aan een familierelatie doet niets af aan hun ‘Sister-sound’, de close harmonystijl uit de jaren 40. Marieke Adegeest, Maaike Adegeest en Ellen Jongeneel brengen een jazzrepertoire dat zijn weerga niet kent. Ze waren te zien en te horen op verschillende Nederlandse én buitenlandse jazzpodia.

Niet alleen nostalgische swingers zoals ‘Chattanooga Choo Choo’ en ‘Don’t sit under the appletree’ maar ook modernere nummers staan op het repertoire. In november 2008 hebben ze met de Dixie Express de CD ‘Say Si Si’ opgenomen en sindsdien hebben ze niet stilgezeten. Tegenwoordig zijn ze met verschillende begeleiders te zien en te horen. Wie zijn deze muzikale ‘zussen’ eigenlijk?

De Choo Choo Sisters

nostalgische muziek in een eigentijds jurkje

 • Marieke Adegeest
  Marieke AdegeestZoektocht naar mooie harmonieën

  Is al vanaf haar 13e een enthousiaste jazz-zangeres en inmiddels heeft ze een breed repertoire opgebouwd. Haar grootste hobby is het zoeken naar mooie harmonieën en dat is goed te horen in de prachtige samenklank van de Choo Choo Sisters. Dat muziek een ‘family-affair’ is, is wel duidelijk. Na jaren te hebben opgetreden met haar vader, cornettist bij diverse jazzbands, heeft ze de muzikale genen ook doorgegeven aan haar dochter die als singer-songwriter aan de weg timmert.  “Solo zingen blijft heerlijk om te doen”, zegt Marieke, “maar muziek maken met de Choo Choo Sisters overtreft alles.”

  • Ellen Jongeneel
   Ellen JongeneelMuziek met Haagse bluf

   Kon niet altijd rekenen op de waardering van haar broers als ze vroeger luidkeels meezong met nummers van Kate Bush. Toch liet ze zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze zong in een close harmonykoor in Den Haag en maakte deel uit van het Amersfoortse popkoor ‘Basic & Full Color’. Daarna vond ze haar weg naar de jazzmuziek en de Choo Choo Sisters. Wat naast haar muzikaliteit opvalt, is de enorme dosis humor die ze in haar performance legt. Inmiddels is haar zangcarrière haar grootste hobby, zo niet haar “lust en haar leven.”

   • Maaike Adegeest
    Maaike AdegeestHaar passie 'Muziek maken'

    Maaike begint al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Eerst op viool maar later op piano en gitaar. Tijdens de piano les zingt Maaike lekker mee met alle oefeningen die gespeeld worden. Haar zangtalent valt op. In 2004 op 8 jarige leeftijd, wordt zij aangenomen bij Vocaal Talent Nederland (het Nationale Kinderkoor) van Wilma Ten Wolde. Een fantastische zangopleiding voor kinderen. Na 4 jaar verlaat Maaike het Nationaal Kinderkoor en geeft zij zich op bij de Theaterschool “De Springplank” van Barbara van Lint en Marc Beelen. Na een aantal leuke en leerzame jaren weet Maaike wat ze echt graag wil: Zelf nummers schrijven en met een eigen band de nummers opnemen, optreden en op de radio komen. In 2013 begint zij aan het Conservatorium van Rotterdam, om zang en songwriting te studeren.

    Schrijf ons

    Stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.